Ons Bedrijf

Wij bestaan al meer dan 55 jaar en boeken voortdurend vooruitgang. We hebben een terrein van 9 hectare, 12.000 m² productiehallen en we hebben 53 personen in dienst.
Wij zijn specialist in L keerwanden BELOMUR en wij zijn ook exclusief fabrikant van de gekalibreerde STEPOC®-bekistingsblokken en van de gefreesde betonblokken om te verlijmen; innovatief in metselwerk met dunne voegen. Wij zijn ook fabrikant van BENOR-blokken: volledige gamma’s in beton, argex en Topargex-blokken groot formaat.  

Onze diensten
Studiedienst

Ons studiebureau voert berekeningen en dimensioneringen uit voor uw technische projecten en prijsaanvragen. We beantwoorden ook uw vragen voor studies van muren in gewapend beton. We kunnen die dimensioneren en u een specifiek wapeningsplan bezorgen (zonder stabiliteitsstudie).  U kunt bij ons terecht voor het voorontwerp maar ook tijdens de uitvoering. Wij geven u een advies om u de beste toepassing van onze producten te garanderen.

Afhalen – Leveren en plaatsen

U kunt de bestelde goederen zelf afhalen of ze laten bezorgen (Opgelet: wij leveren geen beton of gestabiliseerd zand). We werken met externe transportbedrijven die opgeleid zij om onze elementen te plaatsen, van de kleinste tot de grootste. Bij leveringen van L-, T- en U-elementen ontvangt u bij de bestelling onze algemene plaatsingsvoorschriften voor grondwerken en funderingsplaten.

 

Contacteer ons

 

Onze waarden

Beton de la Lomme is een familiebedrijf met meer dan 55 jaar ervaring! Dit is alleen maar in het voordeel van onze klanten. We willen meer dan alleen maar betonproducten aanbieden. Wij hechten ook zeer veel belang aan de volledige service van ons ervaren studiebureau.

De kwaliteit van de producten is al vanaf het begin het belangrijkste criterium dat in ons werk geldt! Dankzij onze expertise kunnen wij een reeks hoogwaardige producten met de hoogste weerstandsklassen aanbieden.

Ons bedrijf is milieuvriendelijk! Wij bieden niet alleen duurzame producten aan, maar we proberen onze ecologische voetafdruk ook zoveel mogelijk te beperken.

Innovatie als motor van duurzaamheid! Beton de la Lomme is vanaf de oprichting blijven innoveren om in te spelen op de veranderingen van de tijd, maar ook om te anticiperen op de steeds veranderende eisen van onze klanten.

Certificatie

Onze producten worden getest door onafhankelijke instanties om de kwaliteit van onze producten te garanderen via CE- en CE2+-attestering en BENOR-certificatie.

Geschiedenis
1962

De onderneming werd op 4 december 1962 opgericht door Raymond Dubois, handelaar in materialen, en Maurice Duchêne, werknemer. Elk onderschreef 50% van het kapitaal van 500.000 Belgische frank.

Oorspronkelijk had het bedrijf een oppervlakte van ongeveer 50 are en was het gevestigd op de Place du Baty in Rochefort. Het voornaamste doel was de productie en verkoop van betonnen materialen voor gebouwen en omheiningen.

“Les Bétons de la Lomme” dankt haar naam aan de rivier “La Lomme” waarvan het water werd gebruikt om het beton te vervaardigen.

 

1975

Rond 1975 was het materiaal van de onderneming verouderd en de gebouwen te klein. Er werd beslist om het bedrijf te verhuizen naar het nieuwe gemeentelijke industrieterrein. Aan de productie werd niets gewijzigd, alleen gebeurde ze op grotere schaal.
In die periode verkocht Marcel Duchêne zijn aandelen aan de heer en mevrouw Dubois-Dawance die sindsdien 100% van het kapitaal bezaten.
DANIEL DUBOIS, een van de 3 zonen van Raymond Dubois werd benoemd tot zaakvoerder van de nieuwe bvba.

 

1978-1980

Hoewel de bouwsterk sterk te lijden had onder de crisis, breidde het bedrijf vanaf 1978-1980 zijn productieprogramma uit met producten voor de landbouw: drinkbakken, voederbakken, roosters, maar vooral prefab L-elementen voor de silo’s.
Deze nieuwe L-elementen kregen snel succes bij landbouwers. Daardoor kon Béton de la Lomme uitbreiden en het gamma aanvullen met prefab L- en T-elementen voor verschillende toepassingen: steunmuren, opslagruimtes, containerparken

 

1980

In 1980 startte Béton de la Lomme ook met de productie van betonnen bekistingblokken STEPOC®genaamd. Deze blokken vormden een goede aanvulling op de L– en T-elementen voor steunmuren, silo’s, regentanks, enz.
Sindsdien bleef het ontwerp en de kwaliteit van deze blokken steeds maar verbeteren.
Nadat Béton de la Lomme een speciale machine ontwierp om deze blokken te kalibreren, werden ze omgedoopt tot “STEPOCLOMME®” om ze duidelijk te onderscheiden van andere bekistingblokken op de markt.

 

1996

Beton de la Lomme besliste– inmiddels een naamloze vennootschap (nv) – om zijn site te vergroten en een tweede fabriek te bouwen  voor de productie van bekistingblokken.

De kwaliteit van de STEPOC® blokken wordt gewaardeerd door alle gebruikers: reguliere ondernemers en zelfbouwers. Deze blokken kennen ook een groot succes bij kandidaat zelfbouwers van kelders, zwembaden of allerhande opgaand werk.
Deze blokken worden beschouwd als verloren bekisting en zijn geschikt voor zowel gewapend beton als voor niet-gewapende volle muren.

 

2008

Béton de la Lomme breidt opnieuw uit en installeert het een nieuwe productielijn voor blokken. In deze nieuwe ultramoderne fabriek kunnen nu innoverende betonblokken van superieure kwaliteit geproduceerd worden.
Het gamma traditionele blokken in zwaar beton en Argexbeton, hol en vol, hebben sindsdien het BENOR– en CE2+-label gekregen.

 

2010

Sinds 2010 bestaat er een nieuw gamma GEFREESDE GEKALIBREERDE BLOKKEN die gelijmd worden in plaats van gemetst met traditionele mortel. Deze nieuwe manier van metselen met lijmcement en zeer dunne voegen vormt een belangrijke technische vooruitgang in vergelijking met traditioneel metselwerk. Dankzij deze nieuwe lijmtechniek kan het metselen duidelijk ook eenvoudiger en sneller gebeuren.
Om het rendement van de metselaars nog te verbeteren, produceert de nieuwe fabriek ook grote Argexbetonblokken.

 

Vandaag

Toen Daniel Dubois in 2016 zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikte, vertrouwde hij het operationele beheer van Beton de la Lomme toe aan Jean-Marc Lessire, die tot dan op de studiedienst werkte.
Sindsdien zit Daniel Dubois samen met zijn 2 kinderen in de raad van bestuur.
Daarnaast vormen de werknemers met de grootste anciënniteit in het bedrijf een beheerscomité dat deelneemt aan het dagelijks bestuur.

Daniel Dubois en Joseph Gillet